Een sterke vrouw heeft meer kans op succes, dit is waarom!
27 oktober 2022 
5 min. leestijd

Een sterke vrouw heeft meer kans op succes, dit is waarom!

We zien steeds meer sterke vrouwen in de sportschool. En dat is niet zonder reden! Ik geloof er namelijk 100% in dat elke vrouw sterk kan zijn. Sterk fysiek is ook sterker mentaal en dus ook een grotere kans op succes! In dit artikel ga ik je hier meer over reden en ga ik je ook vertellen wat de mentale en fysieke voordelen van krachttraining zijn. Maar vooral wil ik je inspireren om sterker te worden, zodat jij ook meer succes in je leven gaat ervaren!

Hoe ik door krachttraining mijn leven veranderde

Jaren geleden was ik braaf sponsor van de sportschool. Ik ging misschien 1-2x in de week of maanden niet. Ik kon de boodschappen amper zelf tillen en voelde me alles behalve succesvol in het leven.

Mensen liepen over mij heen en ik durfde mijn mening nooit uit te spreken.

Ook was ik niet tevreden over hoe ik eruit zag. Tot ik krachttraining serieus begon te nemen en een coach nam.

Elke week progressie

Elke week werd ik sterker of beter in de dingen die ik deed. Dit gaf zo een boost in zelfvertrouwen dat ik veranderde op alle vlakken in het leven. Nu 10 jaar later ziet mijn leven er compleet anders uit en durf ik best te zeggen dat ik een succesvolle vrouw ben en dit ook voel.


Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik nog steeds gek aangekeken wordt door de gemiddelde man/vrouw wanneer ik vertel dat ik als vrouw 4-5x in de week in de gym te vinden ben. En als ze het woord powerliften horen snappen ze niet waarom ik er niet uitzie als de hulk.

Waarom zou ik zo vaak in de gym willen staan en zware cirkels optillen als vrouw? Krachttraining of powerliften heeft namelijk ook zeker heel veel voordelen voor vrouwen. Het is in mijn ogen zelfs essentieel! Meteen een leuk toevoeging: Als je mannen en vrouwen vraagt om voorbeelden van aantrekkelijke vrouwen zullen dit vaker vrouwen zijn die 3-5x in de gym te vinden zijn en met zware gewichten aan de gang zijn dan de vrouwen die niet trainen of alleen cardio doen als sport.

Wees duidelijk wil je wil zijn als vrouw

Maar voordat we op de feiten ingaan is er eerst de vraag.

Wie wil jij zijn als vrouw?

  1. Een vrouw die een man echt nodig heeft om voor zich te laten zorgen omdat ze zelf niet sterk is zowel fysiek en mentaal? En die een man nodig heeft om zware dingen te tillen en keuzes te maken?
  2. Een vrouw die roept dat ze geen man nodig heeft en al haar shit zelf wel regelt en haar keuzes maakt. Om vervolgens alle masculiene mannen weg te jagen?
  3. Een vrouw die er bewust voor kiest om met iemand te zijn die ook voor haar zorgt terwijl ze ook prima zelf haar shit kan regelen? Die haar grenzen durft aan te geven en ook nog eens de zware boodschappen kan tillen?

Bepaal wat voor vrouw jij wilt zijn. Los van wat de maatschappij of jouw omgeving hier van vind. Jij bent als vrouw namelijk zeker zelf in staat om jouw eigen keuzes te maken. Krachttraining en sterker worden kan hierbij natuurlijk wel helpen.

Waarom elke vrouw aan krachttraining moet doen

Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je fysiek en mentaal sterker wordt. Hieronder benoem ik graag de voordelen

De mentale voordelen van krachttraining:

Grenzen verleggen

Je leert je eigen grenzen verleggen wanneer je sterker wordt. Elke week weer een paar kilo meer tillen of meer herhalingen doen zonder dat je dacht dat dit zou lukken draagt bij aan meer zelfvertrouwen. Dit kan doorvertalen naar hoe je je gedraagt in het dagelijks leven.

Moment van rust

Fysieke inspanning is mentale ontspanning. Je gaat uit je hoofd en in je lichaam.

Mentale weerbaarheid

Je krijgt meer mentale weerbaarheid. Door dicht bij falen te trainen of soms te falen maar vervolgens later wel deze gewichten omhoog te krijgen wordt je meer weerbaar voor tegenslagen in het dagelijks leven.

De fysieke voordelen van krachttraining:

Gezond lichaam en geest

Krachttraining draagt bij aan het hebben van een gezond lichaam en het goed functioneren van het brein.

Meer eten

Hoe meer spiermassa je hebt hoe meer energie (in de vorm van kcal) je nodig hebt. Hierdoor kun je meer eten. En daar hoor je de meeste mensen niet over klagen.

Boost je zelfvertrouwen

Een fysiek sterk en aantrekkelijk lichaam kan bijdragen aan meer zelfvertrouwen.

Meer controle over je lichaam

Door technisch steeds beter te gaan liften ontwikkel je een fijner motoriek.

Doorbreek het taboe

Helaas heerst er binnen de huidige maatschappij nog wel een taboe op om als vrouw sterk zijn. Ze worden vaak vergeleken met harde onaantrekkelijke vrouwen die eruit zien als de hulk. Maar hoeveel vrouwen ken jij die echt zo zijn en er ook nog eens zo uitzien?


Binnen de fitnesswereld is dit gelukkig in de afgelopen jaren enorm veranderd. Maar hoe kun je dan sterker worden in de gym zonder voor je gevoel je vrouwelijkheid te verliezen?

Sterker worden zonder je vrouwelijkheid te verliezen

Ook dit is iets wat jij zelf bepaald. Tuurlijk is het mega chill om altijd in een grote trui en trainingsbroek rond te lopen zonder make-up op en je ongewassen haar in een knot te hebben. Maar voel je je hierdoor echt altijd meer vrouwelijk? Ook ben ik de laatste die jou vertelt dat je een perfecte outfit aan moet hebben met perfecte make-up op als je naar de gym gaat.

De gym is namelijk ook geen modeshow.

Maar tussen die twee uiterste zit een mooi grijs gebied waar jij zelf kleur aan mag geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beetje mascara op, een leuke outfit onder die oversized trui die je uit kunt trekken, oorbellen in en als het toevallig zo uitkomt een beetje nagellak op.

Daaromheen kies je natuurlijk ook heel bewust wanneer je je best doet om er goed uit te zien en wanneer je er liever als een slons bijloopt. Ter compensatie kun je je bijvoorbeeld vaker netjes aankleden en even je best doen voor jezelf op de dagen dat je de deur uit moet.

Vrouwen, tijd om sterker te worden!

Laten we om het af te sluiten nog even een conclusie trekken waarom het voor vrouwen essentieel is om sterk te zijn. Als je als vrouw sterk bent weet je hoe het is om je grenzen te verleggen. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en kom je nou eenmaal verder in het leven binnen deze maatschappij. Daarnaast heb je vaak een gezondere leefstijl waardoor je aantrekkelijker bent en langer zult leven. Dit alles is de formule voor een succesvol leven.

Over de schrijver
Anissa is een enthousiaste en betrokken coach die graag mensen helpt om fysiek en mentaal het beste uit zichzelf te halen.
Reactie plaatsen