Dit eiwitrijke tweepersoons (of als je het aankunt: een persoons) taartje is intens lekker! Heerlijk als ontbijt, post-workout of voor bij de koffie. Eigenlijk kan dit taartje altijd!
Ingrediënten voor dit eiwitrijk taartje
- 200 gram salted caramel pudding van Melkunie
- 200 gram Chocolade pudding van Melkunie
- 2.5 koekjes van nizza salted caramel koekjes van Verkade
- 15 gram eiwitpoeder
- 4 kleine gelatine blaadjes
- 10 gram light boter (voor op brood)
Bereidingswijze voor dit recept
Het is gelukkig een super simpel receptje! Wel vergt het wat geduld, want wanneer het taartje is klaar is moet deze eerst nog een tijdje in de koelkast opstijven. Wanneer je dit geduld even hebt, krijg je een heerlijke taart als beloning!
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Deze kunnen zo alvast even zacht worden.
- Stamp de koekjes kapot (of gebruik een keukenmachine) en meng deze met de 10 gram boter. Je kan er een klein drupje water bij doen om het wat makkelijker verdeelbaar te maken.
- Verdeel dit in het met bakpapier beklede kaartvormpje en druk het goed aan. Zet dit geheel in de oven voor ongeveer 8/10 minuutjes.
- Doe de gelatineblaadjes in een steelpannetje en gooi hier ongeveer 5 eetlepels water bij. Zet het vuur zachtjes aan en blijf goed roeren. Het is klaar wanneer de gelatine volledig verdwenen is!
- Gooi de karamel en de choco kwark allebei in een apart schaaltje. Verdeel het eiwitpoeder en gelatinemengsel over de twee schaaltjes en meng dit goed door elkaar. Zorg dat je geen klontjes overhoudt.
- Verdeel het karamel mengsel over de taartbodem en gooi daar vervolgende ook het chocolade mengsel bovenop.
- Zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast!
Ik zelf heb het taartje afgetopt met wat slagroom light en speculaasbolletjes. Je kan er natuurlijk zelf de gekste creaties voor verzinnen!
Voedingswaarde
214 calorieën per portie
20 gram koolhydraten
24,7 gram eiwitten
5,4 gram vetten
ENJOY!