Op zoek naar een eiwitrijk taartje? Probeer dan deze eitwitrijke mango en kokos taart die ideaal is als ontbijt of als snack. Ontbijten met een gezond taartje, wat wil je nog meer?
Ingrediënten
Magere milde kokos kwark - 150 gram
Bevroren mangostukjes - 100 gram
Eierenkoek - 1 stuk van 30 gram
Eiwitpoeder - 20 gram
Honing - 5 gram
Gelatine blaadjes - 2 blaadjes
Kokosrasp - optioneel
Bereidingswijze
Je kan het taartje het beste een avond van te voren klaarmaken. Zo kan die goed opstijven en kan je er de volgende ochtend heerlijk van genieten!
- Stap 1. Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water, zo worden ze alvast zacht.
- Stap 2. Bedek een kommetje met vershoudfolie. Zorg dat je een ruim stuk pakt, deze moet groot genoeg zijn om op het einde ook de bovenkant mee te kunnen bedekken
- Stap 3. Leg de eierkoek in het met folie bedekte schaaltje
- Stap 4. Gooi de gelatineblaadjes samen met ongeveer 10 eetlepels water in een pannetje en zet op het vuur. Zorg dat de gelatine al roerend verdwijnt en je eindigt met een waterig papje
- Stap 5. Mix de kwark met het eiwitpoeder en de gesmolten gelatine. Je kan hier altijd nog een extra shotje zoetstof doorheen mengen. Roer het heel goed door elkaar, zodat je geen klontjes hebt. Je kan het iets verdunnen met water, doe dit op gevoel
- Stap 6. Zet de bevroren mangostukjes voor ongeveer 1 a 2 minuten in de magnetron. Wanneer ze goed ontdooid zijn voeg je hier de honing aan toe. Prak dit samen tot een soort chutney
- Stap 7. Smeer de eierkoek in met 2/3e van de chutney en verdeel daarna het kwarkmengsel hier overheen
- Stap 8. Sluit het geheel door het vershoudfolie aan de bovenkant samen te voegen
- Stap 9. Zet het taartje een nacht in de koelkast. De overige chutney gebruik je om hem de volgende dag mee af te toppen. Ook kan je er nog wat kokosrasp overheen strooien!