De lente komt er aan en hoe meer zomerkriebels er ontstaan, hoe meer zin ik krijg in zoete, frisse en fruitige ontbijtjes. Ik noem het recept een dessert, omdat het ook echt zo lekker is! Je kan het natuurlijk ook leuk in glaasjes klaarzetten voor wanneer je een etentje hebt, om echt als dessert te gebruiken! Het is een super makkelijk en snel te bereiden recept, ideaal!
Ingrediënten die je nodig hebt
- 150 gram citroen kwark
- 100 gram aardbeien kwark
- 30 gram eiwitpoeder
- 1 bastogne koek
- 50 gram bevroren frambozen en blauwe bessen
Bereidingswijze voor dit recept
Dit recept is 'vers' het lekkerste, omdat je zo de koek het beste crunchy houdt. Zet het dus niet langer dan een uur van tevoren klaar!
- Meng de citroenkwark in een bakje met het eiwitpoeder. Goed roeren totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Doe dit hierna ook met de aardbeikwark. Je kan dit nog een beetje aanmengen met wat water om het geheel iets vloeibaarder te maken.
- Pak een leuk schaaltje en crunch hier 3/4e van de Bastogne koek in.
- Leg hier eerst de citroenkwark bovenop en gooi daar de aardbeikwark weer op.
- Warm het bevroren fruit even op in de magnetron. (30/60 seconden)
- Top het toetje af met het fruit en crunch hier het 1/4e deel van de Bastogne overheen. Makkie he?
TIP: maak je het receptje als dessert? Gebruik hiervoor dan een mooi wijnglas om het dessert in te serveren!
Voedingswaarde voor 1 persoon
245 calorieën
26 gram koolhydraten
41 gram eiwitten
3 gram vetten