Deze aardbei-vanille cheesecake muffins zijn heerlijk als tussendoortje of ontbijt, laag in calorieën en ook nog eens vol eiwitten. DE perfecte snack dus!
Ingrediënten voor deze gezonde muffins
- 220 gram Lindahls Kvarg Vanille
- 75 gram Kookpudding van Dr. Oekter
- 1 ei
- Flavour shot van Myproten (Vanille)
- 30 gram eiwitpoeder vanille of naturel
- 100 gram bevroren aardbeien
Bereidingswijze voor dit recept
Dit is weer een super makkelijk recept! Even mixen, de oven in en geduld hebben.
- Verwarm de oven voorop 180 graden.
- Alle ingrediënten door elkaar met een mixer. Laat de aardbeien nog even apart liggen.
- Hak de bevroren aardbeien in stukjes en meng deze met een spatel door het beslag heen.
- Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Je kan het beste een ijzeren muffinvorm gebruiken en geen papieren. Dit omdat het beslag niet heel stevig is. Heb je deze niet? Gebruik dan een cake of kleine taartvorm.
TIP: spray de vorm even in met bakspray of PAM spray om ze er makkelijk uit te kunnen halen wanneer ze klaar zijn.
- Zet de muffins voor ongeveer 20/25 minuten in de oven. Blijf het wel in de gaten houden, alle ovens werken weer net iets anders.
- Laat de muffins minstens 3 uur afkoelen. Een nachtje in de koelkast is het beste!
TIP: Top de muffin af met een lepel kwark. Zo heb je een nog eiwitrijker en vullender tussendoortje!
Voedingswaarde per stuk (uitgegaan van 10 stuks uit dit recept)
78 calorieën
7 gram koolhydraten.
10 gram eiwitten
1,2 gram vet