Een gepofte aardappel uit de oven is lekker, maar met dit recept kan jij het nog lekkerder en sneller op tafel zetten! Dit is zo’n recept waarvan je denkt dat het veel tijd nodig heeft, maar niets is minder waar! Doordat je de aardappel in de magnetron ‘poft’ ben je zo klaar en heb je binnen no time een heerlijk voedzame maaltijd op tafel staan! Ik maakte een vegetarische variant, maar je kan er natuurlijk kip aan toevoegen voor wat extra eiwitten wanneer je wel vlees eet!
Wat heb je nodig voor deze gevulde aardappel
Pak maar alvast je lijstje, want voor dit recept heb je het een en ander nodig.
- Een grote kruimige aardappel (mijn aardappel was 130 gram)
- 80 gram gekookte couscous
- 40 gram mozzarella
- 40 gram rode ui
- Cherrytomaten
- Zoete punt paprika
- Klein blikje kikkererwten
- Eetlepel hummus
- Peper en zou
- Gyros kruiden
- Partje citroen
Hoe maak je dit aardappel recept?
- Boen de aardappel goed schoon en maak hem vervolgens droog
- Prik gaatjes in de aardappel met je vork
- Leg de aardappel in de magnetron voor +- 5 min per kant (altijd even in de gaten houden, soms moet hij langer en soms korter)
- Kruid de kikkererwten met gyros kruiden en leg deze in de airfryer/oven, totdat ze knapperig zijn! Dit duurt vaak rond de 15 min
- Bereid de couscous zoals op de verpakking beschreven staat
- Snij de mozzarella, tomaatjes, paprika en de rode ui
- Haal de aardappel uit de magnetron en snij hem net niet doormidden.
- Strooi hier een klein beetje zout en peper overheen
Beleg de aardappel in deze volgorde
- Hummus
- Couscous
- Tomaatjes & paprika
- Rode ui
- Mozzarella
- Kikkererwten
Knijp de citroen boven het geheel uit en voila!
Je kan hier nog een beetje zout en peper overheen gooien, maar maak het niet te zout!