wat-is-crossfit

Wat is crossfit?

CrossFit is een populaire manier van trainen die pas sinds 1996 bekend is. In deze blog ga je ik je uitleggen wat CrossFit is en wat de voor- en nadelen van deze manier van trainen.

Betekenis CrossFit

Crossfit is een manier van trainen/ fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd.  Alle CrossFit trainingen zijn gebaseerd op functionele bewegingen, en deze bewegingen weerspiegelen de beste aspecten van gymnastiek, gewichtheffen, hardlopen roeien en meer. Je traint dus zowel kracht als cardio.  Trainen word vaak gedaan in een zogenoemde "Box".

Filosofie achter CrossFit

De gedachte achter CrossFit is om je te laten trainen met verschillende trainingsprincipes. Hierdoor wordt je niet alleen maar beter in gewichtheffen, maar ook in sporten zoals atletiek en gymnastiek. Bij CrossFitt is een familie/ community gevoel altijd erg belangrijk en wordt dit zowel tijdens de community of in de ruimte erg gestimuleerd.  Elk jaar zijn er de CrossFit games waarbij kandidaten worden getest op hun fysieke kracht, conditie en uithoudingsvermogen.

Voordelen van CrossFit

  • Trainingen bevatten verschillende sport elementen om fitter, sterker en conditioneel beter te worden;
  • Sterke community voor een samenhorigheid gevoel;
  • Verschillende en diverse trainingen, waarbij je continu wordt uitgedaagd;
  • Trainen met een hoge intensiteit wat zorgt voor een hoge energieverbruik per training

Nadelen CrossFit

  • Geen specialisatie
  • Trainen op een hoge intensiteit heeft een hogere blessure risico
Reactie plaatsen