wat-is-een-crosstrainer

Wat is een crosstrainer?

In de sportschool staan er verschillende cardio apparaten waarmee jij kan trainen. Naast loopbanden en fietsen kom je ook regelmatig een crosstrainer tegen. In deze blog leg ik uit wat een crosstrainer is.

Wat kan je met een crosstrainer?

Een Crosstrainer is niet gemaakt om spiermassa mee op te bouwen. Het is een geweldige tool die jij kan inzetten tijdens je warming-up of cardio training. Naast dat jij je armen moet bewegen, gebruik je ook actief je onderlichaam. Door de hoge activatie van het hele lichaam verbrand je veel calorieën. Echter moet jij je tijdens het afvallen niet alleen maar blindstaren op energieverbruik maar ook op je energie inname, de energiebalans is altijd leidend. 

Hoe gebruik je een crosstrainer?

Op een crosstrainer staan vaak verschillende indicatoren die jij in de gaten kan houden op de intensiteit te bepalen. Het ligt er per crosstrainer aan wat er wordt laten zien. Maar op de meeste crosstrainers vind je sowieso de tijd, weerstand en RPM (omwentelingen per minuut). Hoe hoger de weerstand des te zwaarder het wordt, hoe hoger de RPM des te hoger de intensiteit. Tijdens een opwarming kan je dus het beste inzetten op een gemiddelde RPM van 65-70 voor 5 á 10 mintuten.

Reactie plaatsen