wat-is-functioneel-trainen

Wat is functioneel trainen?

Trainen hoeft niet te betekenen dat je naar de fitness gaat en daar met gewichten traint. In de fitness kan je op verschillende manieren trainen en één van die manieren is functioneeltrainen. Hier ga ik uitleg over geven en voorbeelden van geven.

Wat is functioneel trainen?

Functioneel krachttrainen is krachttraining op een functionele manier. Hierbij kan je denken aan trainen met losse gewichten, waarbij je dus zelf de controle hebt over een beweging. Veel sportscholen hebben ruimtes om functioneel krachttrainen uit te voeren maar zij hebben ook vaak machines en apparaten staan. Een oefening uitvoeren zoals een bicep curl is minder functioneel dan het trainen van je bovenbeenspieren. Met functioneel trainen, train je de bewegingen die je ook in het dagelijks leven doet. Zoals het maken van een squat wat lijkt op uit een stoel komen.

Voorbeelden van functioneel trainen?

  • Bootcamp
  • Crossfitt
  • TRX trainen

Voordelen van functioneel trainen

Het grootste en belangrijkste voordeel van functioneel trainen is dat je beter wordt in het uitvoeren van dagelijkse bewegingen. Waardoor de kans op blessures kleiner is omdat je niet alleen maar je spieren sterker worden, maar ook leert de juiste houding aan te nemen bij bepaalde bewegingen.

Reactie plaatsen