wat-is-AMRAP

Wat betekent AMRAP?

AMRAP, wat staat voor "As Many Reps As Possible", is een training in metabolische stijl die gewoonlijk bestaat uit een paar oefeningen die op een herhaalde manier worden uitgevoerd voor een gevestigd tijdsdomein. 

Waarom AMRAP-trainingen doen?

Hieronder wordt uitgelegd waarom trainingen in AMRAP-stijl je kan helpen jouw algehele conditie, competitieve prestaties en mentale vooruitzichten tijdens zware sessies te verbeteren. Een voorbeeld van een AMRAP kan zoveel mogelijk push-ups in een minuut doen zijn. Hierbij kan je ook rust tussen de push-ups nemen als je niet meet kan. AMRAP  is een gewoon één van de vele manieren om je training een ‘boost’ te geven. AMRAP sets zijn een eenvoudige manier om in korte tijd veel volume aan je training toe te voegen. 

Meetbare resultaten 

AMRAP's bieden ons een training die kan worden gestandaardiseerd en consistent kan worden herhaald, waardoor het uitstekend is om ons te helpen onze eerdere inspanningen te vergelijken met onze toekomst. Door dit te doen, zijn we niet alleen in staat om ons voortgangsniveau achteraf te meten, maar kunnen we deze benchmarktrainingen ook gebruiken als 'test'-protocollen gedurende een trainingscyclus (ervan uitgaande dat de training test wat u wilt verbeteren), waarbij we die van een atleet vergelijken. eigen optreden met zichzelf en anderen.

Reactie plaatsen