wat-is-een-giant-set

Wat is een giant set?

Giant sets, komen uit de tijd van Arnold en wordt op gezworen door old school bodybuilders. Wat ze nu precies zijn leg ik je hieronder uit.

Waarom giant sets

Ze worden vaak gebruikt om een extreme prikkel te geven of als er weinig tijd is. Giant sets zijn zeer hoog in intensiteit en worden daarom beter gebruikt door een ervaren sporter. Je gaat een reeks oefeningen achter elkaar uitvoeren zonder enige rust te nemen. Je zou bijvoorbeeld van een bench press naar een lat pull down naar een bicep curl naar een tricep extension kunnen gaan. Na zo een set mag er 2-3 minuten gerust worden. 

sets kunnen gebruikt worden om een specifieke spier aan te spreken maar ook om tegenovergestelde spieren aan te spreken. 

Meestal gaan we van vier tot 6 sets uit die achter elkaar worden uitgevoerd zonder een rust van langer dan 15 seconden. Je probeert hier bij elke oefening een andere stimulus te geven. Je gaat bijvoorbeeld voor je rug geen 4 pull downs doen. Eerder een pull down, row, pullover en nog een variant van deze drie in een andere hoek. Vaak zijn giant sets wel moeilijk toe te passen in de gym. 

Alleen het feit al dat je 4 verschillende plaatsen bezet is vaak onmogelijk. 

Reactie plaatsen