wat-is-creatine-nitraat

Wat is creatine nitraat?

Creatine bestaat tegenwoordig in verschillende vormen. Ieder merk heeft zijn eigen marketing dat beweert dat zijn product beter is. Hieronder leg ik even beknopt Creatine nitraat voor je uit.

Wat is creatine nitraat

Creatine Nitraat is eigenlijk een mengsel van creatine monohydraat en een nitraat. Je zal nitraten vaak terugvinden in pre-workouts die zorgen voor een pomp tijdens je trainingen. Nitraten zijn in het lichaam een donor van het bloedvatverwijdende atoom NO. Hoewel onderzoekers vermoeden dat nitraten niet honderd procent veilig zijn, stoppen sommige fabrikanten ze in supplementen die moeten zorgen voor een verhoogde ‘pomp’ en een verbeterde zuurstof- en energiehuishouding van de spiercel.

Het verschil tussen monohydraat en nitraat

Creatine Nitraat is wetenschappelijk gezien niet meer functioneel dan gewone creatine. Alle claims die gemaakt worden zijn dus niks waart. Zou je gewone Creatine nemen samen met een pre-workout dan blijft het effect hetzelfde. De werking van de Creatine veranderd dus niet en het prijskaartje gaat stevig omhoog. Dit alleen om een iets betere pomp te krijgen. En in de pomp zelf spelen nog zoveel andere factoren mee. Samengevat, hou je geld in je zakken en blijf bij de standaard Creatine Monohydraat.

Reactie plaatsen