wat-is-soja-eiwit

Wat is soja eiwit?

Soja-bonen zijn een soort peulvrucht die van nature veel eiwitten bevatten en toch relatief weinig vet bevatten. Hieronder ga ik wat meer uitleg geven over de precieze samenstelling en werking.

Het proces

Om soja-eiwit te maken, vermalen fabrikanten sojabonen tot een maaltijd die geen rompen of vet bevat. Dit sojameel wordt vervolgens verwerkt tot soja-eiwitisolaat, dat voor 90 tot 95% uit eiwit bestaat. Dit soja-eiwitisolaat wordt vervolgens in poedervorm verkocht. Het soja-eiwitpoeder kan worden gebruikt om een eiwitshake te maken of om eiwit aan andere maaltijden toe te voegen. Hoewel soja-eiwitisolaat van nature veel eiwitten bevat, maar zeer weinig koolhydraten, voegen veel fabrikanten extra voedingsstoffen toe aan commerciële soja-eiwitten om de smaak, textuur en voedingswaarde te verbeteren.

De inhoud

Wist je dat soja alle negen essentiële aminozuren bevat. Dus we kunnen wel zeggen dat soja hoogwaardige eiwitten bevat. De meeste soja producten worden verrijkt met calcium en vitamines. Op deze manier zijn ze een volwaardige plantaardige variatie op melk en melkproducten. Dus moest je nog een plantaardige eiwitbron zoeken dan is soja zeker een aanrader.

Reactie plaatsen