wat-is-caseine-eiwit

Wat zijn caseïne eiwitten?

Caseïne wordt vaak wel de betere eiwit genoemd. Wat het precies is ga ik hieronder wat dieper op in.

Wat zijn caseïne eiwitten

Caseïne-eiwit wordt, net als wei-eiwit, uit melk gehaald en is in feite een van nature meer overvloedige bron van vertakte aminozuren. Daarom wordt het soms gewoon 'melkeiwit' genoemd, aangezien ongeveer 80 procent van het eiwit dat in koemelk wordt aangetroffen, caseïne is. In melk is caseïne de "wrongel" die gelvormende eigenschappen heeft. Caseïne maakt ook 20 tot 40 procent van de menselijke moedermelk uit. Het is ook overvloedig aanwezig in rauwe schapenkaas, een pure bron van caseïne. Caseïne bestaat, net als wei en ander eiwitrijk voedsel, uit verschillende "bouwstenen", essentiële en niet-essentiële aminozuren genoemd. Het menselijk lichaam is in staat om bepaalde aminozuren zelf aan te maken (niet-essentieel genoemd), terwijl andere het niet kan (essentieel genoemd), waardoor de essentiële soorten cruciaal zijn om door het voedsel dat je eet te krijgen. Omdat plantaardig voedsel niet altijd de volledige set essentiële aminozuren bevat die we nodig hebben, zijn dierlijk voedsel - en soms handige eiwitpoeders - een manier waarop mensen ervoor zorgen dat ze hun eiwitbasis bedekken.

Het verschil tussen caseïne en wei

Wat is caseïne-eiwitpoeder? Het is poeder dat in een laboratorium is gemaakt door delen van melk te drogen. Het probleem is dat veel vormen gedenatureerd en geïsoleerd zijn en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. U zult willen proberen caseïne-eiwit te vinden dat afkomstig is van A2 beta-caseïne in plaats van A1 caseïne (zie "Verschillende soorten caseïne-eiwit" hieronder). Het grote verschil tussen caseïne en wei is dat caseïne veel trager wordt opgenomen in je lichaam. Dit kan vooral helpen als je voor het slapen gaan niet meer wilt eten maar wel nog een shake kan drinken. Hierdoor zal je nog een lange eiwitopname hebben over de nacht. Wat bij wei over twee uur al voorbij is. Je vindt het meestal in de meeste reformwinkels en kan verschillende smaken tegenkomen. Wat u waarschijnlijk zal opvallen, is dat voor elk merk caseïne-eiwitpoeder dat beschikbaar is, ook ongeveer vijf verschillende wei-eiwitpoeders worden verkocht.

Reactie plaatsen