OVEN BAKED OATS
26 augustus 2021 
1 min. leestijd

OVEN BAKED OATS

Dit heerlijke receptje kan op elk moment! Dit recept is extra leuk, omdat je lekker kan variëren met het soort fruit wat je erin verwerkt. Ik heb deze keer gekozen voor rood fruit! De combinatie met pindakaas is hemels!

  • Havermout 80 gram
  • Banaan 1 stuk
  • Appelmoes 0% suiker 50 gram
  • Impact Whey Protein met de smaak speculoos 10 gram
  • Ongezoete amandelmelk 110 gram
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Zoetstof, kaneel en zout naar smaak

Dit receptje is super makkelijk! Wel moet het even in de oven staan, dus het is handig als je het van te voren alvast even klaarzet. 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden 
  2. Prak de banaan met een vork in het oven bestendige schaaltje 
  3. Gooi daarna alle andere ingrediënten, excl. de pindakaas, bij de banaan en meng dit met een vork/lepel allemaal goed door elkaar. Gooi als laatste het fruit erbij. Wanneer het te dik is kan je er nog een scheut water bij gooien. 
  4. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20/25 minuten. Het is klaar wanneer de binnenkant een ietwat cake achtige structuur heeft gekregen, maar dan wat smeuïger. 
  5. Top het geheel af met pindakaas 

TIP 1: je kan eindeloos variëren qua fruit! 

TIP 2: maak het geheel een avond van te voren klaar en bewaar het in de koelkast. Dan kan je het de volgende ochtend zo in de oven schuiven

Voedingswaarde per portie

340 calorieën 

48 gram koolhydraten

15 gram eiwitten

8,5 gram vetten

Ga jij deze maken? Tag ons dan in je prachtige creatie!

Over de schrijver
Online fitness coach die vrouwen helpt om af te vallen en leert om gelukkiger te zijn met wie je nu bent.
Reactie plaatsen