5 redenen waarom je zou moeten starten met powerliften!
30 juni 2021 
3 min. leestijd

5 redenen waarom je zou moeten starten met powerliften!

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar powerliften? Maar heb je tot nu toe de stap nog niet durven zetten omdat je niet precies weet wat het is, of zijn de voordelen nog onduidelijk? Laat mij jou overhalen met vijf redenen om meteen te starten met powerliften!

Wat is powerliften?

Laten we beginnen met wat powerliften nou precies is. Powerlifting is een fitness- en krachtdiscipline die zich richt op drie belangrijke fitnessoefeningen: de Squat, de Benchpress en de Deadlift. Het doel is om met deze oefeningen een zo zwaar mogelijk gewicht te verplaatsen met de juiste techniek. Je focust je dus op het specifiek vergroten van je spierkracht. Dat je wilt gaan powerliften hoeft niet meteen te betekenen dat je ook wedstrijden moet gaan doen. Er zijn genoeg mensen die de drie lifts hebben opgenomen in hun trainingsschema's en hier fantastische progressie mee boeken.

Mijn 5 redenen waarom jij moet beginnen met powerliften

Zelf ben ik met powerliften begonnen omdat ik graag sterker wilde worden. Ik werd altijd gezien als dat slappe meisje die geholpen moest worden. Regelmatig werd mij dan ook hulp aangeboden zodra ik iets moest tillen. Dit vond ik geheel onnodig en vervelend. Daarom vond ik het tijd om te bewijzen dat ik echt wel sterker ben dan dat ik eruitzie! Hieronder vind je mijn top vijf redenen (want er zijn er nog zoveel meer) waarom jij meteen zou moeten starten met powerliften:

Powerliften maakt je sterker

En niet alleen in de Squat, Bench en Deadlift. Doordat de Squat, Bench en deadlift compound oefeningen zijn, train jij alle spieren in je lichaam. Door de juiste techniek aan te leren kun je deze spieren ook praktisch inzetten in het dagelijks leven. Wedden dat jij over een tijdje wel die zware boodschappentassen naar boven krijgt! 

Powerlifters nemen ook toe in spiermassa

Doordat je alle spieren in je lichaam traint en elke week progressief overload, bouw jij zeker ook spiermassa op. Naast de compound oefeningen vul je het volume aan met isolatieoefeningen. Door ook deze te blijven overloaden en in een kcal overschot te zitten komt de spiermassa bijna vanzelf. 

spongebob bodybuilder


Fysieke progressie is niet de belangrijkste drijfveer

Soms is het fijn dat je spiermassa opbouwt, maar het is ook fijn om de fysieke progressie niet als enige reden te hebben om de sportschool in te duiken. Door te gaan powerliften kun je de focus van de fysieke progressie afhalen (zie reden 2: dit gebeurt toch wel) en je gaan focussen op elke week zwaarder te liften! 
sterke powerlifter aan het daadliften

Powerliften geeft een boost aan je zelfvertrouwen

Door jezelf te gaan pushen en elke keer zwaarder te pakken zoek je je grenzen op. Hierdoor bouw je naast een gespierd en sterk lichaam ook zelfvertrouwen op! En een beetje self love kan natuurlijk nooit kwaad. 


giftje van de sportschool

Powerliften is voor iedereen!

Ook al lijkt powerliften een egoïstische sport, powerliften doe je samen. Tijdens een wedstrijd staat iedereen voor elkaar te schreeuwen zelfs al ken je elkaar niet. Bij vrouwen wordt deze sport ook steeds populairder. Wist je dat Ina Koolhaas Revers 73 jaar is en op haar 72e nog wereldkampioen powerliften is geworden in haar klasse? Ze is nog fitter dan de gemiddelde 18-jarige man op dit moment. Het is dus nooit te laat om te beginnen!!

   

Over de schrijver
Anissa is een enthousiaste en betrokken coach die graag mensen helpt om fysiek en mentaal het beste uit zichzelf te halen.
Reactie plaatsen