Protein fluff (eiwitrijk toetje)
26 augustus 2021 
1 min. leestijd

Protein fluff (eiwitrijk toetje)

Protein fluff is een enorm lekker, vullend en eiwitrijk toetje of tussendoortje. Door verschillende soorten fruit of eiwitpoeder te gebruiken kan je eindeloos variëren. Vooral met deze warme dagen is protein fluff echt een aanrader, makkelijk te maken en voedzaam! Met dit recept heb jij binnen 10 minuten je eigen eiwitrijke toetje of snack op tafel.

Ingrediënten om dit eiwitrijke toetje te maken

  • 125 gram bevroren fruit (in dit recept worden er frambozen en blauwe bessen gebruikt)
  • 30 gram caseïne eiwitpoeder
  • 100 ml water (of melk)
Tip: Eventueel kan je ook een koolzuurhoudend drankje gebruiken, zodat het extra opstijgt en luchtig wordt

Hoe maak ik protein fluff?

Om dit eiwitrijke toetje te maken heb je niet veel skills nodig. Je hoeft niet de nieuwe Jamie Oliver te zijn om dit te maken. Het enige wat je wel nodig hebt is een goede blender, de juiste boodschappen en een grote kom. Dit recept is in volume aardig groot, dus zorg wel dat je een grote kom hebt waar je het in kan doen en eventueel in op kan maken. Je kan dit recept ook gebruiken om heerlijke smoothiebowls te maken.

Bereidingswijze voor deze eiwitrijke snack of nagerecht

  1. Pulseer het fruit in de blender/ keukenmachine tot fijn poeder
  2. Voeg water (of melk) en de caseïne toe en blend samen tot een glad mengsel
  3. Schep het mengsel over in een kom en klop het op met een klopper/ mixer voor minimaal 3 minuten totdat het een luchtige substantie wordt.

Voedingswaarde protein fluff

  • Totaal calorieën: 174
  • Koolhydraten: 11 gram
  • Vetten: 1 gram
  • Eiwitten: 30 gram
Binnen no time heb je dit recept op tafel en is het is heerlijk als nagerecht of snack. Maar om het nog eens extra te maken kan je de fluff afmaken met diverse toppings.
Wat voor variatie ga jij maken?
Laat het ons weten in de reacties! Toch zin in een ander recept? Kijk dan hier.
Over de schrijver
Online coach die vrouwen helpt om hun lichaamsdoel te bereiken en deze ook te behouden.
Reactie plaatsen