En wat voor één! Ik ben gek op havermout en maak hier dan ook graag veel leuke variaties mee. Havermoutpap in combinatie met kwark is toch wel echt een van mijn lievelingsontbijtjes. Groente verwerken in je ontbijt heeft heel veel voordelen, namelijk: je creëert zonder veel extra calorieën veel meer volume, dat is top, want wie is er niet gek op veel ontbijt? Maar ook heb je meteen een flinke portie groentes binnen! Een win win situatie dus!
Ingrediënten en benodigdheden
- Havermout
- Pompoenstukjes
- Banaan
- Ongezoete amandelmelk
- Griekse Stijl Vanille Optimel of kwark naar keuze
- XXL Hagelslag wit
- 100% pindakaas
- Kaneel
- Zoetstof
- Snuf zou
- Speculaas en koekkruiden
- Steelpannetje
- Diep bord
Bereidingswijze
Dit havermout ontbijtje heb je binnen no time op tafel staan! Om het jezelf nog gemakkelijker te maken kan je de havermout een avond van tevoren alvast klaarzetten, zo hoef je hem de volgende ochtend alleen nog maar even op het vuur te zetten!
Stap 1. Maal de pompoen met een keukenmachine fijn. Heb je geen keukenmachine? Verwarm de blokjes dan in de magnetron en prak ze daarna fijn met een vork.
Stap 2. Meng de volgende ingrediënten in een steelpannetje door elkaar: havermout, pompoen, amandelmelk, halve banaan, kaneel, koek en speculaaskruiden, zoetstof en een snufje zout.
Stap 3. Zet het pannetje op het vuur en blijft het geheel goed roeren terwijl het warm wordt.
Stap 4. Pak een diep bord en leg hier de kwark alvast op. Ik zelf leg dit altijd aan de zijkant, zodat de havermout er nog naast past.
Stap 5. Is de havermout klaar? Leg deze dan bij de kwark op het diepe bord.
Stap 6. Top het geheel af met de hagelslag en pindakaas en VOILA, geniet
PS. wil je er een wat eiwitrijker ontbijtje van maken? Meng de kwark dan met wat eiwitpoeder naar keuze.
Voedingswaarde en calorieën
316 kcal
44 gram koolhydraten
16 gram eiwitten
6,3 gram vetten