Vegetarische gevulde paprika's
26 augustus 2021 
1 min. leestijd

Vegetarische gevulde paprika's

Gevulde paprika's je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Ze zijn simpel en super lekker en makkelijk te maken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is dit recept te volgen en binnen 15 minuten heb jij heerlijke gevulde paprika's. Je kan normale paprika's of puntpaprika's maken, voor dit recept maakt dat niet uit. Persoonlijk gebruik ik puntpaprika's, omdat die makkelijker te eten zijn.

Ingrediënten die je nodig hebt om deze gevulde paprika's te maken (gebaseerd op 2 personen)

  • 4 puntpaprika’s (of eventueel normale paprika’s)
  • 1 zak Hak bonenschotel
  • 50 gram 30+ geraspte kaas
  • Eventueel rijst als bijgerecht

Bereidingswijze gevulde puntpaprika’s

  1. Snijd de paprika’s open en haal het klokhuis eruit. Maak de hele paprika schoon. Vervolgens schep je de bonenschotel in de paprika. Ik gebruik de hele zak voor 4 puntpaprika’s – probeer dit dus evenredig te verdelen.
  2. Strooi je kaas over de puntpaprika’s.
  3. Doe de puntpaprika’s 10 minuten in de Airfryer op 180 graden. In de oven kan dit wat langer zijn, houdt dit zelf even in de gaten.
  4. Peper en zout erop, en je gevulde puntpaprika’s zijn klaar.

 Genieten maar!

Voedingswaarde per gevulde paprika

Als je extra eiwitten wilt toevoegen kun je kip of (vegetarisch) gehakt toevoegen! Uiteraard levert dit wel extra calorieën per portie op.

Ben jij fan van gemakkelijke recepten of sta je liever lang in de keuken?
Over de schrijver
Anissa is een enthousiaste en betrokken coach die graag mensen helpt om fysiek en mentaal het beste uit zichzelf te halen.
Reactie plaatsen