Als er iets zomers is, zijn het wel springrolls! Ze zijn super snel klaar en je kan ze met van alles en nog wat vullen! Net wat jij lekker vindt. Ook kan je ze lekker eiwitrijk maken door er bijvoorbeeld kip in de rollen. Ik heb mijn favo springroll recept voor je uitgeschreven!
Benodigdheden voor deze vegetarische springrolls voor één portie
- 2 rijstvellen
- 6 stukjes falafel
- tomaat
- basilicum
- veldsla
- wortel julienne (lijkt onnodig, maar is echt een must)
- 60 gram avocado
- komkommer
- zoete punt paprika
Benodigdheden sausje
- kokosmelk
- sweet chilisaus
- peper en zout
- citroensap
Benodigdheden dip
- Friteslijn
- Ketjap
- Kleine scheut kokosmelk
Bereidingswijze springrolls
- Zo maak je deze vega springrolls:
- Snij alle ingrediënten in reepjes en maak het sausje en de dip
- Bak de falafel even kort aan
- Maak de vellen nat in een bord met een laagje water en leg ze op een droog bord
- Vul de vellen met alle ingrediënten en verdeel als laatste het sausje hier overheen Rol de springrolls op en DIPPEN MAAR!
Voedingswaarde voor 2 springrolls zonder dip
KCAL: 285
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 17 gram
Eiwitten: 8 gram