Vaak zijn alle recepten laag in calorieën een enorme hype en overal te vinden. Velen van jullie zullen echter ook op zoek zijn naar een recept hoger in calorieën, zonder dat het direct een flink bord vol voedsel is. Deze (vegetarische) falafel wraps zijn de perfecte uitkomst. Daarnaast zijn ze ook nog eens super gemakkelijk te maken. Volg jij ons trouwens al op Instagram? Hierop posten wij dagelijkse informatie, en het laatste nieuws. Nu door naar het recept!
Ingrediënten voor twee vegetarische wraps
- 2 volkoren wraps
- 125 gram falafel
- 50 gram rode ui
- 30 gram crème fraîche
- 30 gram geraspte kaas (40+)
- 40 gram maïskorrels
Ingrediënten voor de zelfgemaakte knoflooksaus
- 200 gram magere kwark
- knoflookpoeder / peper / zout
Bereidingswijze falafel wraps
- Snijd de (rode) ui in grove stukken. Warm vervolgens je falafel op in een pan
- Verdeel je crème fraîche over de twee wraps. Voeg hier vervolgens de falafel, rode ui en maïskorrels aan toe. Dit top je af met de geraspte kaas
- Maak de wrap dicht, en leg deze zo'n 10 minuten onder de grill totdat de kaas volledig is gesmolten
- En klaar is je maaltijd! Genieten maar!
Bereidingswijze zelfgemaakte knoflooksaus
Dit gedeelte is echt makkelijk, maar hiermee kan je wel echt veel calorieën besparen. Stel dat jij deze wraps wilt nemen, terwijl je in een vetverliesfase zit dan bespaar je zo 100 calorieën door normale knoflooksaus te vervangen door deze zelfgemaakte versie. Meng de kwark met de knoflookpoeder, peper en zout. De verdeling hiervan kan je zelf bepalen, persoonlijk houd ik van een sterke knoflooksmaak.
Voedingswaarden per twee vegetarische wraps (zonder saus)
Kcal: 893
Eiwitten: 33 gram
Vetten: 35 gram
Koolhydraten: 102 gram
Dit gerecht zet je binnen no time op tafel en is ook makkelijk te gebruiken als mealprep.
Kies jij liever voor een grote avondmaaltijd? Of verspreid jij jouw calorieën liever over de gehele dag? Laat het ons weten!