Op zoek naar een heerlijk cake recept gemaakt van chocolade en frambozen? Met een plak van deze cake heb je weer even een zomers gevoel! Het is een lekkere zoete cake met een zuur tintje door de framboos. Witte chocolade is altijd al mijn favo, dus dat maakt dit recept helemaal het einde!
Ingrediënten die je nodig hebt
- 100 gram havermout
- 140 gram banaan
- 1 ei
- 100ml ongezoete amandelmelk
- 160 gram diepvries frambozen
- 60 gram witte framboos cheesecake chocolade
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze voor de witte chocolade frambozen cake
Het is gelukkig een super easy recept! Je hebt deze lekkere cake dus binnen no-time voor je staan, klaar om aangevallen te worden! TOP toch?
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Doe de havermout en de banaan in een keukenmachine of mis het met een staafmixer
- Wanneer dit een gladde massa is geworden kan je hier de rest van de ingrediënten bij gooien. De frambozen en de choco laat je nog even liggen
- Mix het geheel met een mixer tot een mooi beslag
- Hak de frambozen klein. Het is wel leuk om ze niet TE klein te hakken, zodat je de vorm terugziet in de cake. Hak vervolgens ook de witte chocolade in kleine blokjes. (dus geen schaafsel, echt blokjes)
- Gooi de frambozen en de choco door het beslag heen en meng dit goed door elkaar. Houd 1/3e frambozen achter
- Gooi het geheel in een met bakpapier beklede ovenschaal/cakeblik en top hem af met de overige frambozen
- Zet het geheel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen voordat je er met een mes ingaat ENJOY
PS. Wil je er een wat eiwitrijkere cake van maken? Voeg dan ook wat eiwitpoeder aan het beslag toe.